Kulturel bevidsthed – en HR perspektiv

Brugen af kulturel bevidsthed uddannelse er vokset hastigt i størstedelen af globale virksomheder i det sidste årti.
Min erfaring med at arbejde i globale virksomheder, i hvilke effektiv tværkulturel funktion var kritisk, involveret hengivenhed betydelig tid og energi til at sikre at kulturelle uddannelsesbehov blev identificeret og indkvarteret som nødvendigt.
Denne forpligtelse til at slå bro over kulturkløfter repræsenterer en mærkbar skift i holdningen blandt britiske selskab global tankegang. Dette er et skift fra den fremherskende underbevidste (og nogle gange ikke så ubevidst) driver, som fandtes i tidligere år. Tænkning typisk afholdes, den måde, hvorpå Vesten gjorde business var normen til at stræbe efter og at ikke-vestlige borgere skal assimilere i vores egne særlige tilstand af kulturelle tænker i modsætning til omvendt.
Lille indsats blev virkelig gjort til at forstå de kulturelle forskelle mellem landene. Denne tankegang blev gradvist støbt og ændret af realiteterne af svigt af sådan tænkning, herunder ineffektive hold funktion, mangel på produktivitet og generel utilfredshed blandt cross kulturelt velfungerende medarbejdere. Det bliver også tydeligt, at de økonomiske omkostninger ved mislykkede tværkulturelle initiativer kan vurderes let og haft en konkret indvirkning på den økonomiske bundlinje.
Det er også interessant at bemærke, at kulturel bevidsthed er unødvendig i andre vestlige grupper er også ændret.
Ensartethed i sproget kan undertiden være en hindring i stedet for en fordel, som det slører forskelle tankegang og tilgang, som kan ligge til grund for hele dele af forretningspraksis. Når der beskæftiger sig med lande med åbenlyse forskelle i henseende til sprog, acceptere religion, værdier og adfærd osv., så enkeltpersoner mere let nødvendigheden af at forstå begrundelserne for anden partiet. Når multikulturelle forskelle opstår mellem vestlige grupper dog, konflikt inden for tilgang er ofte tilskrives behændighed / stædighed af anden partiet. Når sådanne holdninger bliver indgroede inden for hold, derefter selvstændig opfylder profeti kan sparke og dårlige relationer bliver normen påvirker produktiviteten og dermed økonomisk gevinst.
De seneste erfaringer, kører kulturel bevidsthed sessioner for en britisk team beskæftiger sig med jævne mellemrum med USA viste sig uvurderlig for at overvinde en række spørgsmål, som havde blevet forankret i de driftsmæssige adfærd af holdene. At sessions øget bevidsthed i teamet af opererer forskelle og bidraget til at skabe en forståelse af, hvorfor disse forskelle eksisterede inden for grupperne. Det har også præsenteret holdene med mulighed for at forstå de potentielle frustrationer, som deres amerikanske kolleger har haft med deres UK jævnaldrende i henseende til deres egen personlige tilgang til styring af møder, forhandlinger, beslutninger, løse problemer osv.
Inddragelse i bevidstgørelsesprogrammer på tværs af en række forskellige spørgsmål viser sig uvurderlige i løse talrige fattige forestillinger i international business og forbedre daglige HR praksis; for eksempel:
Udstationerede tildelinger, forvaltning, uddannelse og fordele
Produktion af internationale virksomhedsflytninger vejledninger og relaterede støttematerialer
Internationalt selskab og kontor flytninger
International rekruttering
Corporate fusioner og erhvervelser
Uddannelse og udvikling
Udvikling af politikker
Klart fra en HR, og dermed et business perspektiv, kulturel bevidsthed har været afgørende for succes af globale virksomheder med progression af stærk godkendelse senest virksomheder nødvendigheden af at styrke kulturel bevidsthed gennem forskelligartede kulturelle interventioner.

9 thoughts on “Kulturel bevidsthed – en HR perspektiv

  1. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it!

  2. It’s in point of fact a nice and useful piece of information. I’m satisfied that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.