High Tech Product Management

Copyright 2006 PJM Consulting

Product Management–hvad betyder dette betyde i en High Tech selskab? Hvad er funktionen, og hvor hører det? Jeg har holdt faste stillinger i en række højteknologiske bekymringer, som med PJM Consulting har jeg arbejdet med mange flere i en høring kapacitet.

Produktstyring er hele kortet i High Tech. Det er oftest placeret i marketingafdelingen. Nogle gange, er det i engineering/produkt udviklingsafdeling. Lejlighedsvis vil du se det som det er egen funktion. Og igen, hvad udtrykket betyder i en High Tech selskab? Undertiden er det bruges synonymt med udtrykket “Product Marketing”. Det betyder i dette tilfælde ansvar fra vugge til grav af varens planlægning og marketingfunktioner for et bestemt produkt eller en produktserie. Med andre ord ved arbejde med udviklere at definere produktet (produkt planlægning), og køre de andre “3Ps” for produktet–prisfastsættelse, distribution og pr-strategien.

I større virksomheder vil du ofte finde funktionen adskilles i to særskilte job: Product Management som produkt planlægning del, og fabrikat markedsføring som den funktion, der håndterer produktet, når det er frigivet i markedet–kørsel prissætning, markedsføring og distribution. I dette tilfælde både funktioner kan stadig ligge i marketingafdelingen, eller delen produkt planlægning er undertiden i engineering-afdelingen.

Den sidste variansen på dette tema, der er undertiden set er Product Management er bosat i den tekniske afdeling, at det kun vagt ligner den traditionelle definition af begrebet. I dette tilfælde er det “Produkt planlægning”, men job og færdighed sæt passer tættere definitionen af en teknisk projektleder, med meget lidt vægt lagt på at undersøge markedet for at matche marketplace behov med engineering kapaciteter.

I High Tech, Product Management funktion er mest typisk en “matrix” position: masser af ansvar for et produkts succes, med meget lidt faktiske myndighed at sikre, at succes. Normalt vil en produktchef succes blive afgjort afhængigt af hans/hendes evne til at overbevise andre involverede i organisationen, at stien lagt ud er den bedste ting for selskabet (og de enkelte interessenter samt!) Folk færdigheder er derfor så vigtigt som at have en teknisk forståelse af jobbet i en produktchef ultimative succes.

I forbruger afsætningsmarked holder Product Manager typisk meget mere direkte magt–ofte meget ligesom en mini-GM for hans produktlinje. Ofte produktudvikling vil endda arbejde for ham. Udtrykket Brand Manager bruges ofte i forbruger virksomheder i stedet for Product Manager. (I en stor High Tech virksomhed, en Brand Manager vil opfylde flere af rollen Marcom).

Så hvad er den bedste måde at strukturere den fabrikat ledelse rolle i din virksomhed? Godt der virkelig ikke en bedste måde. Det afhænger af din forretning, kultur og personale. Men jeg har min bias. Jeg tror fuldt og fast, mest højteknologiske virksomheder ville gavne ved strukturering Product Management funktion for at være stærk. Børder er meget at vinde ved at sætte en stærk, erfaren marketingmedarbejder med en stærk teknisk baggrund i en produktchef rolle hvor de sorteres og kompenseres ved resultaterne af P & L af deres produktlinje. Jeg ville ikke gå så langt at antyde, at produktudvikling skal rapportere til produktchef i en High Tech selskab, men jeg ville give dem skønsmæssige budgetmyndigheden på i det mindste en del af den markedsføring budget for produktlinje. Jeg vil også sørge for de har ledelsen opbakning for at beskæftige sig med udviklere fra mindst en lige styrkeposition. Denne mangel på produkt management styrke er et stort problem i mange High Tech virksomheder, især selvfølgelig dem grundlagt af produktudviklere.

Product manageren mentalitet bør være en “mini-CEO” med hans produktlinje svarer til det samlede regnskab for en reel CEO. Alt for ofte i teknologivirksomheder har produktmarkedsføring Management funktioner ikke evnen til at stå op til Engineering. Dette fører til en kultur af bygning, hvad passer nogen er fancy, ikke bygge hvad markedet vil købe–en meget farlige ting på lang sigt. En stærk Product Management funktion vil føre til en fortaler for denne produktlinje, hvis eneste virksomhed “formål i livet” er for hans produkt til at lykkes. Denne outlook sikrer der store billede vil altid været så ud til, at fjerne mulighederne for en produktlinje ydeevne reduceres med grønsvær krige– eller sub-optimale taktisk træk på grund af dårlig Inter afdelingen kommunikation. Product manageren er at rationalisere og orkestrere for at sikre produktlinje har den bedste chance for succes.

Det er mit tage–hvad er dit?

38 thoughts on “High Tech Product Management

  1. A person necessarily assist to make severely posts I might state. This is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual submit extraordinary. Wonderful process!

  2. I’m extremely pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!! I absolutely enjoyed every part of it and i also have you bookmarked to see new stuff in your site.

  3. Thanks for the suggestions you have shared here. Something else I would like to express is that laptop or computer memory specifications generally increase along with other advances in the engineering. For instance, if new generations of processor chips are brought to the market, there is certainly usually a similar increase in the size preferences of all computer system memory and hard drive space. This is because software program operated simply by these processor chips will inevitably increase in power to take advantage of the new technology.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.